For små spillere

 

I Aftenposten fredag 20. desember kunne vi blant annet lese følgende i Arne Holes artikkel etter håndball-VM:

“Sven-Tore Jacobsen – mannen som skrudde på lyset – snakket allerede på slutten av 1980-tallet om alle “bøtteknottene” sine. Siden har de faktisk preget Norge, og det skyldes ikke at vi som drikker tran og spiser havre ikke blir lange nok. Svaret ligger i aldersklassene. De lange spillerne er dårligere koordinerte og blir fortrengt av de små, kjappe og tekniske. Det tenkes kortsiktig. Vinne neste kamp – ikke VM for Norge om ti år.
Norges Håndballforbund skal ikke beskyldes for å sove i timen. I høst kunne Aftenposten fortelle om prosjektet “Høye jenter”. Omtalen i Norges største avis resulterte i en storm av henvendelser, godt over 100.

I det siste nummeret som kom ut av Volleyballnytt, skrev jeg blant annet følgende i lederartikkelen:

“De som holder på med unge spillere må ikke være så opptatt av å vinne i unge årsklasser at de setter spillere ut av laget som kanskje ikke helt har fått orden på sine lange lemmer ennå. For ofte har vi sett aldersbestemte lag med bare små og koordinerte spillere gjøre det godt i startfasen, men når de blir eldre og spiller på et høyere nivå, savner de høye spillere. Ta vare på de høye og ukoordinerte i starten, men ta også vare på de ikke så høye når de blir eldre”.

Raymond Wardenær

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s